Nou concurs de comissariat de la Xarxa Transversal per a propostes d’intervenció artística a 10 ciutats catalanes.

04/07/2019
Imatge
 
Nou concurs de comissariat de la Xarxa Transversal per a propostes d’intervenció artística a 10 ciutats catalanes.

El Consorci Transversal obre un nou concurs per tal de seleccionar un projecte inèdit de creació artística vinculat a les arts visuals, que reflecteixi la implicació i la relació amb el territori i els municipis participants

El concurs s’adreça a comissaris o col·lectius professionals i cerca actuacions artístiques contemporànies que hauran de tenir lloc o bé iniciar-se a la darrera setmana de maig de 2020, de manera simultània a les 10 ciutats que conformen la Xarxa. Es podran portar a terme tant a l’espai públic, com en espais no convencionals, així com també als espais d’exhibició habituals com són les sales i els museus municipals.

La dotació econòmica serà de 5.000€ per l’equip comissarial i de 33.000 per la producció, execució i comunicació del projecte; les candidatures podran presentar-se fins les 14h del 30 de setembre de 2019 i el guanyador s’anunciarà abans del 30 de novembre de 2019.

Les ciutats que conformen el consorci col·laboren impulsant projectes conjunts, comparteixen un seguit de valors en favor de la promoció i defensa de la cultura i es beneficien dels avantatges del treball en xarxa. Amb voluntat de desenvolupar un treball de xarxa i intermunicipal, les ciutats de Transversal segueixen apostant per l’art contemporani, reivindicant la seva presència arreu del territori català. Les seves produccions en l’àmbit de les arts visuals es porten a terme cada dos anys i com ja es va fer en la primera edició del 2017, la fórmula segueix sent la de convocatòria pública, per tal de vehicular una major diversitat de propostes, a banda de redundar en la transparència i gestió oberta de les institucions.
Els municipis que integren la Xarxa Transversal són: Figures, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova i La Geltrú.

Més informació

Documents: