Edifici

Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Imatge
 
Edifici

L'Escorxador, un edifici modernista de Pau Monguió a Tortosa

El Museu de Tortosa està ubicat a l'antic escorxador de la ciutat. Aquest edifici modernista de l'arquitecte Pau Monguió i Segura (Tarragona,1865- Barcelona, 1956) va ser construït entre 1906 i 1908 sobre terrenys guanyats a l'Ebre.

El projecte, que respon a la necessitat de seguir normatives higièniques i dotar la ciutat amb equipaments al canvi de segle, optà per una estructura de pavellons, adjudicant un espai específic per a cada una de les funcions que havia de tenir l’escorxador: sales de matança i d'aireig, corrals, dependències per als matadors, inspecció de la carn, quadra i cotxera, etc.

El recinte, de planta rectangular, està delimitat per un mur de tancament que s'obre al carrer a través d'una reixa de forja per mostrar la façana principal. Al seu interior diferents pavellons s'organitzen a l'entorn d'un cos central envoltat d'espais de circulació. Està construït amb basaments de pedra, maçoneria arrebossada i maó. La utilització combinada de la fàbrica de maó a vista, amb finalitat tant constructiva com decorativa, i de ceràmica i teula vidriada s'inspira en l'arquitectura mudèjar.

El Museu de Tortosa està ubicat a l'antic escorxador de la ciutat. Aquest edifici modernista de l'arquitecte Pau Monguió i Segura va ser construït entre 1906 i 1908.

El recinte, de planta rectangular, està delimitat per un mur de tancament que s'obre al carrer a través d'una reixa de forja per mostrar la façana principal.

La utilització combinada de la fàbrica de maó a vista, amb finalitat tant constructiva com decorativa, i de ceràmica i teula vidriada s'inspira en l'arquitectura mudèjar.