El Museu de Tortosa rep una donació d'obres de l'artista Jaume Rocamora

25/06/2018
Imatge
 
El Museu de Tortosa rep una donació d'obres de l'artista Jaume Rocamora

Les peces donades per l'artista tortosí passaran a formar part del fons pictòric municipal

L'artista tortosí Jaume Rocamora ha donat al Museu de Tortosa un conjunt d'obres realitzades entre 1980 i 1992, format per 3 collages, una sèrie de 10 dibuixos i una altra de 10 gravats. Jaume Rocamora ha fet donació a l'Ajuntament de Tortosa d'aquest conjunt d'obres del qual n'és autor i propietari, algunes de les quals han format part de l'exposició recentment produïda i comissariada pel Museu de Tortosa: "Jaume Rocamora. Proposta per una col·lecció".

Aquestes peces amplien el fons d'art municipal i completen la col·lecció que el Museu de Tortosa té d'aquest reconegut pintor tortosí. Els collages "Matèries Primeres i Sistemes Compositius", datats a la dècada dels 80, són un excel·lent exemple del singular llenguatge d'aquest creador i ens permeten aprofundir en la personalitat artística de Rocamora. Cal destacar també la suite "Diàleg de Medis", una sèrie completa de dibuixos a carbó sobre paper, cada un d'ells presentant estructures geomètriques calculadament fragmentades i combinades que expressen moviment a partir de la seva contraposició.

Jaume Rocamora va néixer l'any 1946 a Tortosa, on ha viscut i treballat de forma continuada. Inicià la seva formació artística a l'Escola Taller d'Art de Tortosa l'any 1956. L'any 1966 va realitzar la seva primera exposició individual al Cercle Artístic de Tortosa i el primer viatge a París, que el va connectar amb el món de l'art internacional. L'instint i la motivació guiaran l'aprenentatge amb el qual Jaume Rocamora crearà de manera continuada el pòsit de referents culturals que l'han enriquit i format com a persona i com a artista.

Des de l'any 1978 en què va presentar a l'Ateneu de Barcelona "Els Cartons i Rocamora", ha desenvolupat, amb llenguatge propi i des de l'abstracció geomètrica, una important trajectòria artística. Ha exposat en importants sales, museus i espais d'art de Catalunya com a Arts Santa Mònica, al Museu de Montserrat o la Fundació Vila Casas i també a la resta de l'Estat espanyol. Ha exposat a França, Itàlia, Estats Units, Anglaterra, Alemanya o Holanda entre d'altres països.

Obres donades al Museu de Tortosa:

Matèries primeres, 1980. Collage cartró sobre tauler, 68 x 53 cm
Matèries primeres, 1980. Collage cartró sobre tauler, 68 x 53 cm
Sistemes compositius, 1984-1992. Collage cartró sobre tauler, 93 x 51 cm
Diàleg de medis, 1985. Sèrie de 12 dibuixos a carbó sobre paper, 69 x 50 cm
Elements primaris, 1983. Sèrie de 10 linòleums de 50 x 65 cm