A Cel Obert convoca la seva quarta edició

29/03/2017
Imatge
 
A Cel Obert convoca la seva quarta edició

L'Ajuntament de Tortosa convoca la quarta edició del concurs del festival d'Intervencions Efímeres A Cel Obert.

Els patis del Convent de Sant Joan de Jerusalem, del Palau Montagut, del Reial Monestir de la Puríssima Concepció Victòria, de Sant Jordi i Sant Domènec i de Sant Jaume i Sant Maties, seran objecte de diferents accions artístiques en el marc del quart Festival d'Intervencions Efímeres "A Cel Obert", que l'Ajuntament de Tortosa organitza amb l'objectiu de convertir la ciutat en escenari de creació, reivindicar el seu patrimoni arquitectònic i apropar i difondre l’art efímer a tots els públics. Altres espais, allotjaran diverses instal·lacions d’artistes invitats.
El concurs va dirigit a creadors -persones físiques o col·lectius- de diferents àmbits de l'art i del disseny, que amb les seves propostes d'instal·lacions efímeres busquin establir un diàleg entre l’arquitectura més clàssica i les obres d’art més contemporànies. Aquestes obres invitaran als visitants a reflexionar i experimentar noves percepcions.
El jurat d'aquesta edició estarà format per la Laura Sangrà, presentadora del programa de televisió Tria 33; Núria Gil, doctora en Història de l'art i professora de la URV; Maria Bernad, dissenyadora; Pau de Solà-Morales Serra, arquitecte per l'ETSAB, doctor en Disseny per la Universitat de Harvard i professor d’estètica i de dibuix a l’Escola d’Arquitectura de Reus de la URV. Aquests, seleccionaran els cinc projectes guanyadors, que rebran una dotació de 1000 euros per poder executar la seva obra.
Per cada edició d'A Cel Obert s’establirà un tema vehicular amb l’objectiu d’establir una coherència i vinculació entre totes les instal·lacions. Les intal·lacions s’adequaran a aquesta temàtica sigui d’una manera literal o metafòrica. Per l’edició 2017 el tema proposat és: Perspectiva.
Les bases del concurs es poden consultar a la pàgina web del Festival www.acelobertfestival.cat i el termini per presentar-s'hi finalitza el dia 28 de maig de 2017.
El festival compta, des de la primera edició, amb el suport de l'Antena Cultural Tortosa de la Universitat Rovira i Virgili (URV).

Més informació