500 depuradores. El sanejament a Catalunya, un model pioner

Exposició
 
500 depuradores. El sanejament a Catalunya, un model pioner
Data: 
01/09/2017 - 01/10/2017
Lloc: 
Pati del Museu
Horari: 
De dimarts a divendres de 10.00 a 13.30h; dissabte de 17.00 a 19.30h; diumenges d'11.00 a 13.30 h. Dilluns i festius, tancat

Inauguració el divendres 1 de setembre, a les 11.00 h

L’exposició “500 depuradores: el sanejament a Catalunya, un model pioner” a estat produïda per l’Agència Catalana de l’Aigua, amb la col·laboració d’Acciona Agua. Aquesta exposició explica la gestió de l’aigua que es fa al nostre país, fa un repàs de l’evolució del nombre de plantes depuradores actives a Catalunya i del seu paper a l’hora de sanejar les aigües residuals i de com contribueixen a millorar l’estat dels nostres rius i del litoral. També remarca que l’aigua és un recurs sostenible, fràgil i finit que cal preservar i fer-ne un ús responsable. Només un 0,007% de l’aigua que hi ha al nostre planeta es pot destinar al consum humà.

Catalunya és un país amb recursos hídrics limitats i condicionat pel clima mediterrani, el qual alterna llargs períodes de falta de pluges amb episodis de pluges intenses i de curta durada. Això provoca que en períodes amb una pluviometria inferior a la mitjana es puguin condicionar totes les demandes. També a aquesta variabilitat climatològica s’hi ha de sumar un nou actor: el canvi climàtic, que també està provocant fenòmens meteorològics més extrems als quals ens haurem d’adaptar i mitigar.