Obres els dipòsits

Instal·lació
Imatge
 
Obres els dipòsits
Data: 
24/10/2020 - 15/11/2020
Lloc: 
Sala d'exposicions Antoni Garcia

Aquest projecte artístic en el camp de les arts visuals es portarà a terme simultàniament en les 10 ciutats que conformen la Xarxa Transversal: Figueres, Girona, Granollers, Manresa, Mataró, Olot, Reus, Sant Cugat del Vallès, Tortosa i Vilanova.

Obres els dipòsits és el projecte guanyador del Concurs de Comissariat 2019 de Transversal. Xarxa d'activitats culturals i permetrà a 10 equipaments culturals catalans,  museus i centres d’art de les ciutats de Transversal, acollir un creador o creadora que reinterpretarà, d’una manera original, agosarada i/o crítica, obres invisibles o pràcticament desconegudes dels fons dels museus. Un total de 10 artistes trauran a la llum tresors ocults amb la idea de crear un museu de museus i fer més accessible l’art al conjunt de la ciutadania.

L'objectiu de Frederic Montornés, comissari del projecte, és activar les col·leccions històriques dels museus, fomentant el diàleg entre la creativitat artística contemporània i els fons museístics, especialment, aquells que estan als magatzems, ocults per a la majoria dels ciutadans. 

A Tortosa, Montornés ha seleccionat a l’artista visual Oscar Holloway (Barcelona, 1989). Oscar és artista, investigador, llicenciat en Belles Arts (Universitat de Barcelona, 2013) amb un màster de comissariat (Central Saint Martins, 2015). Ha centrat el seu treball en la representació d'animals no-humans i en la circulació de la seva imatge en cultures d'Internet.

A Obres els dipòsits, Holloway treballa en un projecte que es podrà veure en format expositiu a la Sala Antoni Garcia del Museu. Es tractarà d'una aproximació purament especulativa a una peça que ell mateix ha seleccionat de la sala de reserva del Museu de Tortosa i que mai ha estat exposada.

Més informació