Presentació del catàleg de l'exposició de Jaume Rocamora

Llibres
Imatge
 
Presentació del catàleg de l'exposició de Jaume Rocamora
Data: 
20/04/2018
Lloc: 
Aula Didàctica
Horari: 
19,00 h

Presentació del catàleg de l'exposició Jaume Rocamora. Proposta per a una col·lecció.

La presentació anirà a càrrec de l'historiador i crític d'art Francesc Miralles i Bofarull (Tarragona, 1940) autor de l'assaig  "Apunts sobre Jaume Rocamora" que es publica en el catàleg.

Francesc Miralles ha estat  professor adjunt en el Departament d’Història de l’Art de la Universitat de Barcelona i professor d’història de l’art a l’Escola Massana on també va exercir el càrrec de director.
Ha estat responsable de la secció de crítica artística de la revista Destino  i de La Vanguardia, responsable a Barcelona de la revista Lápiz  i subdirector d'Europ Art.

Pel que fa a la investigació, fou cofundador i subdirector de la revista D’Art  de la UB i fundador i director de la revista Estudios Pro Arte. Dirigí la Història de l’art català publicada per Edicions 62, de la qual redactà els volums sobre el Noucentisme i les Avantguardes.

Ha realitzat nombrosos estudis entorn de l’art i els artistes catalans del segle xx, entre els quals cal destacar,  Cardona Torrandell, Durancamps, Argimon, Josep Berruezo, Amèlia Riera,  Jassans, Josep Puigmartí, Francesc Gimeno,  Antonio Violano, Xavier Pellicer o Grau-Garriga entre altres.

S’ha especialitzat en l’estudi dels pintors Hermen Anglada-Camarasa i Joaquim Mir.